Общо показвания

петък, 9 август 2013 г.

Комплект "Тинки 2" - гривна и обеци с "Лунен камък" и кристали

Комплект "Тинки2"- гривна и обеци. Изработен от мъниста, естествен камък "Лунен камък", чешки кристали  и закачливи метални елементи- феичка и пеперудка. Ръчна изработка! Чудесен подарък за вас или вашите близки. Може да бъде изработен в различни цветове по заявка. Може да се закупи и по отделно. 
 Цена на комплекта 25 лв.

Лунен камък – „Камъкът на Eмоционалния баланс“
Лунният камък е минерал, с прозрачен синьо-бял отблясък, но се среща и в светложълт цвят. Другото име на камъка е селенит. Цената му се покачва, ако е по-силна неговата прозрачност, разбира се от значение е и големината му. Лунният камък се счита за камъка на любовта, а в Индия го почитат като камъка на съня.
Повечето древни култури, свързвали лунният камък с Луната и смятали, че има странна връзка с нея – по-ярко светел при новолуние и събирал древна магическа сила, като концентрирал в себе си положителната и сила. През Средновековието пътешествениците носели лунен камък за защита. Вярвали също така, че носи  късмет в хазартните игри. В Арабските страни е талисман на женската плодовитост,  зашит в парче плат се окачвал на цъфналите овошки за плодородие. Камъка е символ на здраве, богатство, дълголетие и надежда.

1 коментар:

  1. Здравейте! Не можах да намеря никакви координати за връзка, затова пиша тук. Може ли да ми кажете каква е цената само на гривната с лунен камък от комплект "Тинки - 2"? Може да ми пишете на имейл: myastroamor@gmail.com. Благодаря предварително! Поздрави!

    ОтговорИзтриване